Gemeente Helmond

Zien roken, doet roken. We zien dat in sommige Helmondse wijken veel gerookt wordt, daardoor beginnen kinderen ook eerder met roken. We vinden dat iedereen in een veilige en gezonde omgeving moet kunnen opgroeien. Daar horen rookvrije openbare ruimten ook bij. We zijn in Helmond van de actie! Daarom hebben wij initiatieven zoals onze waarderingssubsidie, rookvrije gemeentegebouwen en dat alle gemeentelijke speeltuintjes vanaf nu rookvrij zijn. We hopen over een aantal jaren te zien, dat onze acties hebben geleid tot een reductie van het aantal rokers en een stijging van de algehele gezondheid van onze inwoners.

 

Waarderingssubsidie

Sinds 2020 geven wij waarderingssubsidies voor rookvrije sportparken en speeltuinen. Eind 2020 heeft ons college besloten om deze subsidie ook voor wijkhuizen beschikbaar te stellen. Zo zorgen we voor een rookvrije omgeving voor alle inwoners. Inmiddels zijn daardoor al 10 organisaties rookvrij! Wethouder Cathalijne Dortmans heeft al een aantal cheques uitgereikt. Hopelijk volgen in 2021 nóg meer organisaties.

 

Speeltuintjes rookvrij

In 2020 kregen we diverse vragen van inwoners om lokale speeltuintjes rookvrij te maken. Dat deden wij op verzoek natuurlijk al. In 2020 heeft het college besloten dit meteen voor álle speeltuintjes te doen.

 

Ook wij zijn binnenkort rookvrij!

In 2020 zijn we gestart om ook zelf het goede voorbeeld te geven. We zijn druk bezig met het Huis voor de Stad, dat is straks het nieuwe Stadskantoor. Dat wordt volledig rookvrij, ook rondom het gebouw.

Voor de huidige gemeentelijke gebouwen geldt binnenkort dat binnen én bij de ingangen niet meer wordt gerookt.

 

Link naar relevante berichten:

74

211

Reacties zijn gesloten.