HC Mierlo

Hockeyclub Mierlo is op het gebied van gezondheid, bewegen en voeding een goed voorbeeld. Vanwege het gezonde aanbod aan de bar, werd de vereniging namelijk vereerd met een zilveren en daarna twee keer met een gouden nominatie van Team Fit.

Om de gezonde uitstraling van de vereniging verder uit te bouwen besloot het bestuur van HC Mierlo om in het hockeyseizoen 2017/2018 enkele delen van de hockeyvelden rookvrij te maken. Zo kwamen er zogenaamde blauwe zones in de nabijheid van de dugout van het eerste veld en het terras nabij het clubhuis. Dit resulteerde in vragen van leden om het sportpark in het geheel rookvrij te maken.

Gedurende het hockeyseizoen 2018/2019 deed de hockeyclub bij de medegebruikers van sportpark ‘t Oudven waar de club op speelt, het voorstel om het complete sportpark tot rookvrij gebied om te dopen. Dit voorstel kreeg al spoedig het groene licht van de besturen van Lopersgroep Mierlo, Korfbalvereniging Midako en Gilde Sint Catharina en Sint Barbara. Een uniek gezamenlijk besluit en een bewijs dat de vier huurders van het fraaie sportpark een prima onderlinge verstandhouding met elkaar hebben en de noodzaak van een duurzamer en gezonder sportpark inzien.

Op zaterdag 28 september 2019 was het  eerste rookvrije sportpark van de gemeente Geldrop-Mierlo een feit. Wethouder Looijmans verklaarde sportpark ’t Oudven rookvrij.

De gemeente Geldrop-Mierlo, buurtsportcoaches van de Leefgroep en JOGG hebben bij de totstandkoming van het rookvrije sportpark een belangrijke bijdrage geleverd.

Bij de entree hangen duidelijke borden dat er op het sportpark niet gerookt mag worden en op het sportpark vindt men op diverse plaatsen borden van de rookvrije generatie.

232

772

Reacties zijn gesloten.