KCC

De motivatie om KCC (Korfbal Combinatie Capelle aan den IJssel) te nomineren komt voort uit de grote betrokkenheid van Saskia bij KCC. KCC in 1999 ontstaan uit de fusie van korfbalverenigingen AKV De Bermen (zondagsvereniging) en CKV De Kapellen (zaterdagsvereniging) was direct na de fusie alweer een echte vereniging. Ook heeft KCC een behoorlijke Jeu de Boules afdeling. Al een tijdje wilde men graag een rookvrije vereniging worden, maar hoe pak je dat aan en hoe krijg je de leden, m.n. de rokende leden, zover?

Nadat op een ALV de beslissing gevallen was om een vereniging brede enquête uit te zetten onder alle leden, over rookvrij worden, was de eerste stap gezet. De uitkomst van de enquête was niet echt een verrassing, het merendeel van de leden wilde graag dat we rookvrij werden. Na de enquête viel het weer even stil. Uiteindelijk is in het rare jaar 2020 het initiatief weer opgepakt vlak nadat corona de vereniging van de velden veegde.

In de maanden april t/m juli is er hard gewerkt aan allerlei uitingen zodat iedereen kon zien en lezen dat de vereniging met de start van het nieuwe seizoen een echte rookvrije vereniging was. Op een enkel incidentje na in de beginperiode – het blijft natuurlijk altijd wennen – was KCC per 1.8.2020 echt officieel rookvrij. Van jong tot oud iedereen doet mee. 2020-2021 wordt daarmee een nog bijzonderder seizoen waar in ieder geval niet meer gerookt wordt op en voor het terrein. De onderhoudsploeg van KCC heeft met anderen gezorgd voor duidelijke signalering.

218

590

Reacties zijn gesloten.