Kinderwethouder Nino Petersen

Kinderwethouder Nino Petersen uit Harderwijk heeft in 2020 meegedaan aan de nieuwjaarsduik. Daar heeft hij aandacht gevraagd voor een rookvrije generatie en een schone lucht. Ook is de ligweide van openluchtzwembad Sport- en Aquacentrum de Sypel vanaf de zomer in 2020 rookvrij.

Nino wilde ook graag dat alle schoolsporttoernooien rookvrij zouden zijn dit jaar (schoolkorfbal, schoolvoetbal, A4D), maar in verband met corona konden deze activiteiten helaas niet doorgaan. Wel is tijdens de schooltennismiddag, georganiseerd in september door kindercollege Harderwijk, aandacht gevraagd voor een rookvrije sportmiddag en de Rookvrije Generatie.

Rookvrij vond Nino een belangrijk thema tijdens de periode dat hij kinderwethouder van Harderwijk was, samen met kinderburgemeester Isabella. Het thema rookvrij was een belangrijk speerpunt in zijn campagne en portefeuille. Corona gooide wat roet in het eten. Toch heeft Nino digitaal en bij activiteiten waar mogelijk, aandacht gevraagd voor het rookvrij opgroeien en sporten in Harderwijk.

5

142

Reacties zijn gesloten.