Menzis

Bij Menzis doen we er alles aan om de leefkracht van ieder mens te versterken. Wat we onder ‘leefkracht’ verstaan? Dat gaat over de positieve kracht van gezond leven. Over bewust bezig zijn met je gezondheid. Over mentale fitheid. Over kunnen blijven meedoen in de samenleving. Leefkracht is onderdeel van onze missie. Want naast een zorgverzekeraar zijn we een partner in gezondheid. Hoe? Door mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. En ze te stimuleren gezond gedrag langer vol te houden. Jong en oud. Ziek en gezond. Verzekerd en niet-verzekerd bij Menzis. Zodat iedereen in Nederland zo leefkrachtig mogelijk in het leven kan staan.

(Mee)roken vormt niet alleen een bedreiging voor de leefkracht van mensen; het zorgt tevens voor groot deel van de ziektelast. We realiseren ons ook dat het voor veel mensen moeilijk is om te stoppen met roken. Het inzicht groeit steeds meer dat dit niet te bagatelliseren is als een slechte gewoonte, maar een hardnekkige verslaving kan zijn met verwoestende gevolgen. Goede voorlichting en de juiste begeleiding helpen. Die hulp is onderdeel van de basisverzekering, maar Menzis gaat iedere keer een stapje verder. Bijvoorbeeld met een vólledige vergoeding vanuit de basisverzekering van de bewezen effectieve Allen Carr-training en door de afgesloten meerjarenovereenkomst met Verslavingszorg NoordNederland (VNN), waardoor mensen met een ernstige tabaksverslaving in de toekomst terecht kunnen bij de verslavingszorg. Een doorbraak. Als eerste zorgverzekeraar in Nederland. We bieden succesvolle behandelmethodes en werken samen met gemeenten, het zorgveld en werkgevers in onze regio’s om roken uit te bannen.

Door aandacht te vragen voor een gezonde leefstijl en mensen daarbij te steunen (bijvoorbeeld met SamenGezond) is er écht meer gezondheidswinst en meer kwaliteit van leven te bereiken.

Trots zijn we op het feit dat wij sinds 2018 als werkgever rookvrij zijn, op onze samenwerkingen in de regio’s en op ons aangescherpte beleggingsbeleid. Want opgroeien in een samenleving waar niet gerookt wordt, vinden wij samen gezond. Dat is waar Menzis voor staat en waar we ons blijvend voor inzetten.

 

178

383

Reacties zijn gesloten.