N.E.C. Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk wil de omgeving nog mooier maken, mensen geluksmomenten bezorgen en helpen. Dit is de reden geweest om dit project met volle overtuiging te omarmen! Kinderen moeten volgens hen de kans krijgen om rookvrij op te groeien en daar hoort een rookvrijesportaccommodatie bij. Alle sportaccommodaties in Nijmegen rookvrij was het doel. Hiervoor is samengewerkt met de gemeente Nijmegen, federatie Amateurvoetbal Nijmegen en Groen, Gezond en in Beweging.

Eigen sportcomplex

Eerst het eigen jeugdcomplex volledig rookvrij gemaakt en aan de slag te met een rookvrij stadion. Stapsgewijs is hier naar toegewerkt, eerst de vakken op de familie tribunes en vervolgens het hele stadion. Door deze acties kan met trots worden gezegd dat het Goffertstadion voor de start van dit seizoen volledig rookvrij was.

Project Nijmegen Rookvrij

Het doel van N.E.C. Maatschappelijk is groter dan alleen de eigen accommodaties, ze willen ieder kind in Nijmegen in een rookvrije omgeving laten sporten. Om ervoor te zorgen dat alle sportaccommodaties, volledig rookvrij worden is een campagne opgericht.

Kick-off Rookvrij

Het startsein is al gegeven op 26 oktober 2018. Alle sportverenigingen die samen wilden starten zijn uitgenodigd tijdens een wedstrijd, zij ontvingen een starterspakket met o.a. shirtjes/trainingshesjes en bordjes. Jeugdspelers zijn met een spandoek het veld opgegaan.

Campagne weekend Rookvrij

In het weekend hebben de sportclubs een startsein gegeven op hun vereniging.

Follow-up

Na het campagneweekend zijn ze alle verenigingen met succes blijven stimuleren en ondersteunen.

Resultaat

  • 90% van alle sportaccommodaties rookvrij!
  • Goffertstadion én trainingscomplex rookvrij!
  • Alle jeugdsportactiviteiten volledig rookvrij!

 

13

134

Reacties zijn gesloten.