Pepijn Boots & Harry Pouwels

Als duo hebben jeugdambassadeur Pepijn Boots (leerling Valuas College, actief hockeyspeler) en ambassadeur Harry Pouwels (longarts VieCuri) een unieke samenwerking voor de Rookvrije Generatie. Samen streven ze hetzelfde doel na, ze zetten zich in om kinderen in omgeving Venlo rookvrij op te laten groeien. Door samen (als ook apart) het woord te voeren motiveren ze anderen deel te nemen aan de beweging van de Rookvrije Generatie.

Het afgelopen jaar is Pepijn Boots gestart in zijn rol als jeugdambassadeur. Samen met Harry Pouwels heeft hij gesproken op een bijeenkomst met tientallen zorgprofessionals uit de regio die het convenant hebben getekend zich in te zetten voor de Rookvrij Generatie. Tevens is er het woord genomen op het Valuas College. De rookvrije school van Pepijn is heel actief op het gebied van positieve gezondheid, Harry wil de mogelijkheid onderzoeken ook de omgeving rookvrij te maken. Op diverse basisscholen is er voorlichting verzorgd, op voorlichtingsbijeenkomsten voor sportclubs is uitleg gegeven over de Rookvrije Generatie en niet te vergeten hun interview(s) op de lokale televisiezender Omroep Venlo.

Door hun inzet raken steeds meer personen, verenigingen en organisaties zich bewust van de wijze waarop ze hun bijdrage kunnen leveren. Steeds meer scholen en verenigen worden rookvrij, evenals een aantal zorginstellingen zoals het ziekenhuis VieCuri en Vincent van Gogh.

1345

3044

Reacties zijn gesloten.