PSV

In alle publieke ruimtes in het Philips Stadion mag met ingang van 1 juli 2019 op wedstrijddagen niet meer gerookt worden. Naast reguliere tabakswaren zijn per juli ook alle vormen van e-smoking niet langer toegestaan.

Rookvrije generatie

PSV maakte deze keuze omdat de club haar steentje wil bijdragen aan het creëren van de rookvrije generatie en vindt het niet langer passend om kinderen en niet-rokers te confronteren met rokers. Eerder werd om dezelfde reden PSV Campus De Herdgang volledig rookvrij verklaard.

Handhaving

Het aanpassen van het rookbeleid in het Philips Stadion op wedstrijddagen en op PSV Campus de Herdgang heeft er toe geleid dat het aantal rokende supporters is afgenomen. De acceptatie van rookvrij is aanzienlijk merkbaar, hoewel het roken op moeilijk zichtbare plekken nog wel aandacht vraagt. Supporters die, ondanks het rookverbod op de aangegeven plekken en momenten, alsnog een sigaret opsteken worden door stewards gewezen op het rookvrij-beleid. Mocht het gedrag, na meermaals aangesproken te zijn, niet worden aangepast dan worden deze bezoekers in lijn met het afgesproken stappenplan in eerste instantie gedurende 3 thuiswedstrijden de toegang ontzegd, recidivisten kunnen vervolgens langere stadionverboden tegemoet zien.

78

247

Reacties zijn gesloten.