SRO

SRO heeft een spilfunctie in het publieke domein. Gemeenten, scholen, verenigingen en welzijnsorganisaties naast huurders, leerlingen, bezoekers en klanten. SRO staat er middenin. Vanuit die positie zijn we de uitdaging aangegaan om de boodschap van rookvrij werken, leren, spelen en sporten ‘handen-en-voeten’ te geven. We ontwikkelden een 3-trapsracket en begonnen met de interne organisatie. Daarna volgde de stappen naar extern met rookvrije buitenruimten voor leren en sporten én met ondersteuning aan sportieve partners voor de uitrol van de eigen campagne Rookvrije generatie..

02-02-20 20: de datum dat 400 collega’s en alle partijen die voor SRO werken, rookvrij werken. Direct treedt trede 2 in werking: het rookvrij maken van de entrees van sportaccommodaties. We maken afspraken met talrijke (sport)verenigingen, scholen, fysiopraktijken en bezoekers over het niet roken in deze openbare ruimtes en plaatsen markeringen. “So far so good”. Dan slaat de coronapandemie toe en richten alle ogen zich op een nieuwe vijand. Waar we kunnen gaan we door, zelfs tot en met de laatste dag voor de zomervakantie waarop de wethouder de kick-off voor de gemeente Amersfoort doet. Met serieuze lichtpunten aan het eind van de coronatunnel, vervolgt SRO de weg in beide regio’s om de laatste stappen in onze bijdrage aan de Rookvrije generatie te zetten.

Waarom? Los van alle beweegredenen van toen we begonnen aan dit omvangrijke project, leert de coronapandemie ons eens en te meer hoe belangrijk ‘frisse lucht’ is. Voor kinderen, en voor ons allemaal. Daarom!

181

801

Reacties zijn gesloten.