Verslavingszorg Noord Nederland

VNN is al jaren een van de voorlopers van de rookvrije beweging. We zijn het meest trots op dat we voor elkaar hebben gekregen dat er éindelijk een aanbod is voor mensen met een ernstige tabaksverslaving. Voorheen was deze groep aangewezen op lichtere stoppen-met-roken-programma’s, die niet afdoende waren voor de verstokte roker. Als onderdeel van ons meerjarencontract met Menzis, tot stand gekomen na een jarenlange lobby, wordt deze doelgroep nu ook in de specialistische GGz behandeld. Zelfs een klinische opname behoort tot de mogelijkheden. Een doorbraak!

Menzis en VNN hebben samen een succesvolle aanvraag ingediend bij de NZa, om te komen tot deze innovatieve afspraak. Als onderdeel van het experiment, wordt wetenschappelijk onderzocht hoe de doelgroep er precies uitziet en wat de beste behandeling is.

Maar dat is nog niet alles.

  • In 2019 is VNN gestart met een poli Verslavingsgeneeskunde mét aandacht voor leefstijl in het WZA. Deze poli’s starten binnenkort ook in het UMCG en het MCL.
  • In 2019 zijn we ook gestart met pop-up poli’s voor mensen met een (ernstige) tabaksverslaving. Sommige deelnemers ondersteunen elkaar nog steeds!
  • We ondersteunen andere zorgorganisaties (zoals jeugdhulp, GGz) bij het rookvrij worden door het geven van voorlichting, training en workshops (zie ook onze webinar).

Alles wat we doen heeft een en hetzelfde doel. Kinderen die een goede start hebben en daar levenslang profijt van hebben. Actieve volwassenen, die fit hun pensioen in gaan. En ouderen die veel gezonde levensjaren.

135

404

Reacties zijn gesloten.