Atletiekvereniging DEM te Beverwijk

Vanaf 1 november 2017 is het complex van AV DEM te Beverwijk rookvrij. Leden en bezoekers worden hierdoor op actieve wijze gestimuleerd niet te roken, waardoor ook schadelijk meeroken wordt voorkomen. Met de boodschap “Op weg naar een Rookvrije Generatie” hebben de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds een goede richting gevonden. Het is actueler dan ooit en steeds meer organisaties haken erop in. AV DEM is de eerste sportvereniging in Beverwijk die het is gelukt!

Positieve persoonlijke benadering werkt

Reden van dit succes is waarschijnlijk dat mensen in het algemeen open staan voor een positieve benadering, vooral als het de jongere generatie betreft. Doordat we als bestuur onze rookvrije doelstelling actief en persoonlijk hebben overgebracht, met hulp van alle trainers en werkgroepen, is bij AV DEM op korte termijn een sterke sociale acceptatie voor een rookvrij sportterrein bereikt. Mét behoud van onze gastvrijheid, via een beperkte rookgelegenheid achter ons wedstrijdsecretariaat, buiten het zicht van onze jeugd om.

Handhaving rookvrije afspraken

Het is nu belangrijk de rookvrije afspraken in de praktijk te handhaven. Bijvoorbeeld door bezoekers er tijdens wedstrijden en trainingen netjes op te blijven wijzen. Het winnen van een ‘Rookvrije Generatie’ Award zal ons hierbij helpen vanwege de extra publiciteit!

Stem op AV DEM!

Gun jij AV DEM een ‘Rookvrije Generatie Award’ ? Breng dan voor 28 februari 2018 je stem uit op onze club. Alvast dank voor je stem en het delen!

144

609

Reacties zijn gesloten.