Rookvrije sport

DOWNLOAD GRATIS MATERIALEN

Wordt er nog gerookt op de vereniging waar jij of je kind sport? En wil je graag rookvrij sporten? Stuur bijvoorbeeld een e-mail aan het bestuur om aandacht te vragen voor een rookvrij sportterrein.

Voor bestuurders van sportverenigingen is er een handig stappenplan om op weg te gaan naar rookvrij. Download hier het stappenplan en andere gratis materialen.

VOORDELEN

Kinderen brengen op een vereniging veel vrije tijd door. Vaak wordt op verenigingen nog gerookt; langs de lijn, op de tribune of het terras. Sporten en roken passen niet bij elkaar. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken ongezond is. Een rookvrij sportterrein biedt kinderen een gezonde en veilige omgeving om te sporten. Want zien roken, doet roken.

Een rookvrij sportterrein heeft een hoop voordelen:

  • het geeft kinderen het goede voorbeeld
  • het heeft minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
  • het zorgt voor positieve aandacht voor de sportvereniging

Rookvrije sportterreinen dragen bij aan een Rookvrije Generatie. Bescherm onze kinderen en maak ook jouw sportclub rookvrij!

 

Gratis rookvrij-borden voor sportverenigingen

Voor de verenigingen waar het bestuur daadwerkelijk heeft besloten een rookvrije afspraak in te voeren, zijn er gratis Rookvrij-borden beschikbaar.

 

 

Vraag een fanpakket aan! op=op

Alleen voor sportclubs die op dit moment de stap zetten naar een geheel rookvrij buiten terrein (zonder uitzondering) is er een leuk fanpakket beschikbaar, met onder andere een spandoek, ballonnen en 10 trainingshesjes. Vraag hier het fanpakket aan.

Lees hier de actievoorwaarden.

 

Adviesgesprek aanvragen

Sportverenigingen kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen, waarbij het mogelijk is dat een adviseur bij de vereniging op bezoek komt. Gaan jullie aan de slag met rookvrije stappen, hebben jullie nog vragen of wil je ondersteuning d.m.v. een adviesgesprek? Stuur een mail naar: rookvrij@hartstichting.nl

Lees meer over het adviesgesprek: Verenigingsadviseur aan het woord – Positieve aanpak werkt!


Aanmelden nieuwsbrief rookvrij sporten

Onlangs verscheen de eerste nieuwsbrief Rookvrij Sporten vanuit de Hartstichting. In de nieuwsbrief lees je de laatste ontwikkelingen op het gebied van rookvrij sporten. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mail naar: rookvrij@hartstichting.nl


Zij zijn al op weg

Lees hier verhalen van sportverenigingen die rookvrije stappen hebben gemaakt.